MY MENU
  • Korean
  • English

"매일유업 청년벤처기업인상" 시상규정

2019.12.16 제정

제 1 조 (명칭)
이 상의 명칭은 ‘매일유업 청년벤처기업인상’이라 한다.



제 2 조 (목적) 매일유업 청년벤처기업인상은 첨단의 신기술과 아이디어를 개발하여 사업에 도전하는 창조적인 중소벤처기업인에 시상함으로써, 끊임없는 연구개발과 경영혁신을 통해 지역경제 및 국가경제의 발전에 이바지한 공로를 기리고자 한다.



제 3 조 (대상)
사시점을 기준으로 벤처기업의 요건을 충족하며, 만 39세 이하의 기업인에 시상한다.



제 4 조 (청년벤처기업인상 수상자 선정 위원회)
1. 한국경영학회는 청년벤처기업인상을 운영하기 위하여 선정과 시상에 필요한 제반 기준과 절차를 마련하고 운영하기 위해 ‘청년벤처기업인상 수상자 선정위원회’(이하 위원회라 한다)를 구성한다.
2. 위원회는 한국경영학회 회장, 전임회장, 차기회장, 이사회에서 선출된 4인, 상임이사 1인, 경영학연구 편집위원장, KBR 편집위원장으로 구성한다.



제 5 조(후보 추천)
1. 청년벤처기업인상 수상자 선정위원회, 한국경영학회 지회장이 추천하는 기업으로 한다.
2. 후보자는 본 운영내규 제6조의 선정기준에 맞게 서류를 준비하여 위원회에 제출하여야 한다.



제 6 조(선정기준 및 절차)
가. 도전적 기업가정신과 확고한 경영철학
나. 고유사업에서의 선도적 경쟁력 확보
다. 사업영역의 개척과 확장을 통한 기업의 성장 주도
라. 성장성과 수익성의 조화를 통한 우수한 기업가치 달성
마. 창의적 기업문화와 경영혁신의 추구
바. 인재육성과 사회공헌 기여



제 7 조(시상)
1. 청년벤처기업인상은 한국경영학회가 주관 혹은 후원하는 행사에서 시상한다.
2. 수상인의 수는 매년 약간 명으로 하되, 해당자가 없는 경우에는 수상자를 선정하지 않을 수 있다.



제 8 조(운영세칙)
청년벤처기업인상 선정 및 시상 전반의 원활한 운영을 위하여 필요로 하는 기타 사항은 위원회에서 정한다.



수상기업 명단

수상년도 수상기업 수상자
제2회 2020년 ㈜설악에너텍 박선경 대표이사
㈜파코웨어 이인규 대표이사
오롯이 도로시 박정주 대표
제1회 2019년 ㈜해녀의부엌 김하원 대표이사
제이에스케이바이오메드㈜ 전진우 대표이사
대영채비㈜ 정민교 대표이사
㈜엘가플러스 윤화식 대표이사
  • Korean
  • English

Regulation for the “Maeil Dairy Youth Venture Entrepreneur Award”

Established December 16, 2019

Article 1 (Name)
The name of this award shall be the ‘Maeil Dairy Youth Venture Entrepreneur Award'.



Article 2 (Purpose) The Maeil Dairy Youth Venture Entrepreneur Award is awarded to creative small and medium venture entrepreneurs who develop advanced new technologies and ideas and challenge their business. It is to honor the contribution of the businessmen to the development of the local economy and the national economy through continuous research and development and management innovation.



Article 3 (Candidate)
This award is given to entrepreneurs under the age of 39 who meet the requirements of a venture business.



Article 4 (Winner Selection Committee of the Youth Venture Entrepreneur Award)
1. The Korean Academic Society of Business Administration shall form the committee for the selection of Youth Venture Entrepreneur Award winners (hereinafter referred to as the Committee) to prepare and operate the standards and procedures necessary for the selection and award of the Youth Venture Entrepreneur Award.
2. The committee consists of the president of the Korean Academic Society of Business Administration, former president, president-elect, 4 commissioners elected at the board meeting, 1 executive director, Editor of Business Administration Research and Editor of KBR.



Article 5 (Nomination of Candidates)
1. The candidates are recommended by the Winner Selection Committee of the Youth Venture Entrepreneur Award and the Head of Branch of the Korean Academic Society of Business Administration.
2. Candidates shall prepare documents in accordance with the selection criteria under Article 6 of the Rule and submit them to the Committee.



Article 6 (Selection Criteria and Procedure)
A. Challenging entrepreneurship and solid management philosophy
B. Securing leading competitiveness in unique business
C. Leading of corporate growth through the development and expansion of business area
D. Achieving the excellent corporate value through harmony of growth and profitability
E. Pursuit of creative corporate culture and management innovation
F. Contribution to human resources development and social contribution



Article 7 (Award)
1. The Youth Venture Entrepreneur Award is awarded annually at the Winter Regular General Meeting of the Korean Academic Society of Business Administration.



Article 8 (Details of Operation)
The Committee shall determine other matters necessary for the selection of the Youth Venture Entrepreneur Award and the smooth operation of the overall awards.



List of Past Winners

Year Field Award-winning company
1st 2019 Haenyeo’s Kitchen Representative Director Ha-won Kim
JSK Biomed Co., Ltd. Representative Director Jin-u Jeon
Daeyoung Chaebi Co., Ltd. Representative Director Ming-yo Jeong
Elga Plus Representative Director Hwa-sik Yoon